موارد مصرف طلا (کاربردهای طلا)
در درجه ی اول از طلا به منظور سکه زنی و تهیه ی شمش و پشتوانه ی ارزی استفاده می شود به طوری که در کشور های سرمایه داری رقمی حدود ۴۰۰۰۰ تن را شامل می شود. مقدار باقی مانده ی طلا در تولید لوازم مختلف به کار می رود که جواهرات زینتی در صدر آنها قرار دارد (۵۰%) . انواع سبز و سفید و زرد طلا در جواهرسازی مورد استفاده قرار می گیرد. به خاطر نرمی در جواهرسازی آن را مس، نقره، نیکل و یا پالادیم همراه می کنند.

شمش های طلا
عمدهترین موارد تقاضای طلا برای جواهرات، صنایع الکترونیک، دندانپزشکی، سرمایه گذاریهای جزیی و دیگر موارد است. تقاضای مشتری یکی از موارد تقاضای طلا است که مجموع سرمایه گذاریهای جزیی و تقاضا برای جواهرات را شامل میشود.
میزان تقاضای طلا برای مصارف دندانپزشکی و صنایع در طول سال تقریباْ ثابت است و تغییر خاصی را نشان نمیدهد ولی تقاضای طلا برای جواهرات در طول سال متغیر است بطوریکه در سه ماهه آخر سال بالاترین مقدار را نشان میدهد و در تمام کشورها بالاترین میزان تقاضای طلا در روزهای قبل از سال نو آنها است که بهدلیل مصرف در ساخت جواهرات میباشد.
اطلاعات موجود در سال ۱۹۹۵ معرف آن است که کشورهای آسیایشرقی و جنوبشرقی مجموعاْ با خرید ۱۱۲۶ تن طلا رکورددار تقاضای طلا در سطح منطقه بودهاند. این مقدار حدود ۴۰ درصد کل تقاضای جهانی طلا بود که دلیل عمده آن شکوفایی اقتصادی این منطقه از جهان در این سالها است. کشور هند با متوسط تقاضای ۷۰۰ تا ۸۰۰ تن طلا، در صدر کشورهای مصرف کننده طلا قرار دارد زیرا در هند طلا و جواهرات جایگاه ویژهای دارد.